Li-barnehagene scorer høyt

08. april 2024

Sandvika barnehage på isfiske

Barnehagene i Lierne kommune scorer høyt blant foreldrene.

Sjøbananer og fornøyde foreldre

– Vil barna på tur, så drar vi på tur. Vi har en fantastisk gjeng barnehagelærere og assistenter som gjerne tar med barna på isfiske eller andre ekspedisjoner i nærområdet, og som tydelig brenner for jobben sin, sier Jannike Hildrum, styrer i Sandvika barnehage. Hun påpeker at nærhet til naturen er en av styrkene til barnehagen, som fisket opp ekte sjøbananer fra Laksjøen før påske (Fantorangen tuller ikke).
– Vi har en fin arbeidsgjeng som har vært med i mange år, og vi blir gjerne med barna på skitur i vår egen skiløype og koser oss i gapahuken eller grillhytta, sier Wenche Gåsbakk i Sørli barnehage.

Foreldretilfredsheten hos de to barnehagene er høyere enn det nasjonale gjennomsnittet og nært maksimalt, ifølge foreldreundersøkelsen for 2023 som er tilgjengelig på barnehagefakta.no. Barnets trivsel og utvikling, ute- og innemiljø og oppholdsareal, informasjonsutveksling og ansatte er blant det som måles i undersøkelsen, hvor begge barnehagene oppnådde en snittscore på 4,8 av 5 mulige i foreldretilfredshet.
– Vi tar utgangspunkt i barnas ønsker, og er ikke større enn at vi blir godt kjent med hvert unike barn og ser dem for hvem de er, samtidig som vi er lydhøre på foreldrenes ønsker og alltid spiller på lag med dem, sier Gåsbakk.

Plass til flere
For Sandvika barnehage er også det gode foreldresamarbeidet avgjørende for tilfredsheten blant barn og foreldre. I tillegg er de stolt av at de har de fått til en god matordning hvor barna blir servert tre måltider hver dag, og ikke minst et drømmebygg å oppholde seg i siden 2020.
– Vi tegnet barnehagen selv, akkurat som vi ville ha den, (med litt eksperthjelp på finpussen), sier Hildrum fornøyd.

Utbygging av Sørli barnehage ligger også i planene, ifølge Gåsbakk, som påpeker at barnehagen er i stadig utvikling og nye forbedringer gjøres hele tiden.
– I fjor ble det gjort noen endringer på administrasjonsnivået som har hatt positiv innvirkning på personalet og vært styrkende for barnehagen, sier Gåsbakk.
Sandvika barnehage bruker hvert år tilbakemeldingene fra foreldrene til å gjøre barnehagen bedre og nå har Hildrum en oppfordring til nye og gamle foreldre:
– Vi ønsker oss flere barn!

Les mer om barnehagene i Lierne på Barnehager – Lierne kommune.
Barnehagene har i perioder ledige plasser som kan tildeles utenom hovedopptaket.